Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Малдонадо: Понякога рискуваш и бъркаш

Малдонадо: Понякога рискуваш и бъркаш

22
0

Пастор Малдонадо смята, че неговите инциденти във Формула 1 се преувеличават, докато катастрофите на други пилоти не се превръщат в новини. Пилотът на Лотус има репутацията на агресивен състезател, с когото твърде често се случват инциденти.

„Когато Пастор катастрофира, това е голяма новина. Когато други хора катастрофират, новина няма. Това е положението. По принцип в миналото сме виждали и по-големи наказания за инцидент като този (с Дженсън Бътън в Китай). Подобни ситуации. Особено с мен. Трябва да прескочиш границата, за да откриеш къде е тя. Смятам, че аз имам големи т**ки, за да го правя всеки път. Има и хубави неща в кариерата ми. В миналото печелех във всички шампионати, (където съм карал). Взех победа във Формула 1 с конкурентоспособен автомобил, състезавайки се с Ферари, Макларън, Ред Бул. Понякога рискуваш и бъркаш. Същото важи и за Дженсън – той рискува и допусна огромна грешка в края на правата”, обясни Малдонадо пред британския вестник Телеграф.

Вследствие честите инциденти на венецуелеца се появи и уебсайта http://hasmaldonadocrashedtoday.com/, където часовник отброява времето от последната му катастрофа. Научавайки за съществуването му, пилотът приветства идеята с допълнението, че би трябвало да има такива интернет страници за всички състезатели, тъй като много от тях претърпяват инциденти.

Малдонадо влезе във Формула 1 през 2011 г. с Уилямс, след като стана шампион в GP2 през предходния сезон. През 2012-та спечели с тима от Гроув единствената си победа – в Гран при на Испания. Най-доброто му класиране в шампионата е 15-то място през същата година. През четирите си сезона досега във Формула 1 има общо 8 класирания в точките (включително първите четири старта през 2015 г.) – от 80 участия.

Смята се, че венецуелската петролна компания PDVSA плаща 28 милиона паунда на година, подсигурявайки присъствието на Пастор в спорта.