Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Твърдението, че Мерцедес ще спечели всичко този сезон, бе прибързано, заяви зам.-шефът...

Твърдението, че Мерцедес ще спечели всичко този сезон, бе прибързано, заяви зам.-шефът на Лотус

51
0

Заместник-шефът на Лотус Федерико Гасталди за очакванията на Лотус за предстоящата Гран при на Китай и състоянието на Формула 1 като цяло.

– Очаква ли отборът с нетърпение надпреварата в Китай?

– Гран при на Китай е вълнуващо събитие в страна с огромен потенциал и понастоящем, и в бъдещ план. Нормално е да се очаква интересът да продължава да расте, като се има предвид ръстът в автомобилното производство там. Лотус като отбор регистрира повишено внимание от страна на Китай. Новият ни развоен пилот Адърли Фонг е с китайски корени, освен това участваме в различни инициативи с местни компании. Страната е огромен пазар и за Формула 1 е важно да е там. Наблюдаваме ръст на феновете, както и присъствието на много млади запалянковци, което вещае страхотно бъдеще на спорта.

– Каква е ролята на Фонг в екипа?

– Адърли е развоен пилот и има програма, която ще провежда заедно с тима в рамките на сезона. Неговите задачи са малко по-различни от тези на Кармен [Хорда], тъй като той ще се състезава тази година в сериите GT3 и GT Азия. Адърли ще присъства на няколко надпревари, а в Енстън ще работи на симулатора, за да напредне в развитието си като пилот, подпомагайки същевременно работата по Е23.

– В Китай Джолион Палмър ще кара в първата свободна тренировка – какво значение има това за отбора?

– Джолион е съществена част от отбора този сезон и е важно да седне в колата в началото на състезателната година. В първите два старта бе по-разумно титулярите (Ромейн Грожан и Пастор Малдонадо) да натрупат колкото се може повече време зад волана, но Джолион тепърва ще участва в изпитания.

– Как виждате конкуренцията на писта в F1 през 2015 г.?

– Гран при на Малайзия бе страхотно състезание от гледна точка на спектакъла на пистата. Ако има още няколко такива старта, то сезонът ще е доста интересен! Сигурен съм, че както и през всяка друга година ще има надпревари, по време на които хората ще са на ръба на столовете си от вълнение и други – по-тактически и съответно допадащи повече на ценителите. Такава е природата на Формула 1. И точно както има различни надпревари, така съществуват и много различни мнения за спорта – чухме някои от тях още в началото. Няма значение какво смятат хората, важното е, че се говори за Формула 1.

– Какво е мнението ви относно призивите за изравняване представянето на отборите?

– Такова мнение бе изразено след първото състезание, което е може би твърде ранен момент за подобни изявления. След две надпревари имаме два различни отбора-победители, така че твърдението, че Мерцедес ще спечели всичко този сезон, бе леко прибързано. Конкуренцията във Формула 1 е голяма, независимо от конкретните обстоятелства около даден тим: всички искаме да печелим и ще сторим всичко по силите си, за да сме максимално конкурентоспособни.

– Каква е целта на Лотус за следващите стартове?

– На първо място – точки, разбира се. Имаме нужното темпо, просто трябва да сме в правилната позиция.