Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трудно е да се каже дали ще сме в състояние да се...

Трудно е да се каже дали ще сме в състояние да се борим с Мерцедес, коментира Райконен

53
0

Кими Райконен и Себастиан Фетел се класираха четвърти и пети в квалификацията за Гран при на Абу Даби.

Финландецът изтърва третото място в самия край на сесията, която определи като доста добра.

„Колата вървеше чудесно през целия ден. Днес бяха много по-бързи, отколкото в тренировките. Дадохме най-доброто от себе си и то бе почти достатъчно за трето място, но последната ми бърза обиколка не бе перфектна на моменти. Трудно е да се каже дали ще сме в състояние да се борим с Мерцедес утре. Обикновено в състезателни условия сме малко по-близо до тях, но съм убеден, че ще са много силни. В надпреварата можем само да вложим всичките си усилия. Ще се опитаме да стартираме добре и след това ще видим”, заяви Кими.

Фетел бе категоричен, че не е доволен от резултата си. Четирикратният световен шампион имал проблеми с баланса на болида си Ферари в началото на квалификацията.

„Накрая вече беше добре, но пък в последната ми бърза обиколка обърках финалния сектор. Видях дим от [Макс] Верстапен пред мен, което бе достатъчно, за да загубя част от концентрацията си. Очаквахме повече след представянето ни сутринта (Себастиан бе най-бърз в съботната свободна сесия – б.р.). Не да се борим с Мерцедес, но да бием Ред Бул. Не мисля, че сме по-бавни, но така и не направих чист тур, когато това имаше значение. Може би бяхме твърде агресивни (с настройките), опитвайки се да предугадим условията на трасето. За утре би трябвало да са добри, но за тази вечер дойдоха в повече”, обясни Фетел.

„Иначе автомобилът върви добре, успяхме да го подобрим днес. Мерцедес е напред, но ние се надяваме утре да задминем Ред Бул-ите. Ще сме с по-меките гуми, което би трябвало да ни даде предимство на старта и в първата обиколка.”