Начало Рали Танак: Никога не съм знаел колко е трудно да си сред първите...

Танак: Никога не съм знаел колко е трудно да си сред първите в колоната

39
0

Екипажите на М-Спорт От Танак/Мартин Ярвеоя и Себастиен Ожие/Жулиен Инграсиа бяха трети и пети в края на първия ден от рали Швеция и ще се борят за подиум до края на надпреварата.

Танак бе само на три секундите от първата позиция, когато се появи проблем със смяната на предавки. Екипът поправи скоростната му кутия по време на 30-минутния сервиз. От бе пети в края на предпоследната петъчна отсечка. Тогава естонецът демонстрира смелостта си със страхотно каране през Торсби 1, спечели отсечката и отиде на трета позиция.

„Беше наистина трудно. За първи път бях сред екипажите в началото на колоната – никога не съм знаел колко му е трудно на Себ, но сега мога да заявя, че е наистина сложно!”, заяви Танак. „Дори при тези предизвикателства, смятам, че се справихме доста добре и мисля, че можем да сме доволни от представянето си.”

„Разликите бяха много малки преди последната за деня отсечка. Натиснах сериозно, за да заема по-добра позиция. Колкото по-назад си, при толкова по-добри условия ще караш и аз дадох всичко от себе си. Беше сериозно усилие, но предстоят наистина бързи дистанции, така че ще трябва да продължим да поддържаме темпото.”

Ожие имаше обичайното си за миналия сезон оплакване – че е пръв на трасето. Той предпочете да внимава и бе пети в края на деня.

„Наистина опитахме всичко по силите си, но е ясно, че ситуацията не бе на наша страна. Останах доволен от нашето представяне и смятам, че се справихме прилично за конкретните условия. Не успяхме да покаже реалния си потенциал, но според мен съботата ще даде по-добра индикация къде сме”, каза още Ожие.