Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо с двоен финал в топ 10 в Китай

Торо Росо с двоен финал в топ 10 в Китай

30
0

Тимът на Торо Росо постигна второ двойно класиране в топ 10 от началото на сезона, след като Макс Верстапен и Карлос Сайнц финишираха осми и девети в Гран при на Китай.

„Пълно с екшън състезание!”, възкликна Верстапен след финала. „На старта първоначалната ми реакция бе добра, но не успях да запазя позицията си. След това бе наистина сложно. Колата за сигурност не ни помогна и загубих още повече време при двойния ни питстоп. Накрая се озовах в дъното на колоната… Но запазих спокойствие, изпреварвах съперниците един по един и в крайна сметка пресякох осми финала. Нямаше да повярвам, че е възможно, ако някой ми го бе казал в началото на състезанието! Смятам, че отборът свърши страхотна работа по отношение на стратегията.”

Сайнц също определи надпреварата като пълна със събития и вълнуваща: „Борихме се с Ферари, Мерцедес, Ред Бул – точно такива битки искам. Точките за девето място не са много, но е хубаво, че и двете коли завършиха в топ 10. Вероятно можехме да се класираме и по-напред, но загубихме доста време зад Форс Индия в питлейна при първите боксове… Като цяло състезанието бе истинска забава, направихме много изпреварвания и темпото ни бе прилично.”

Шефът на Торо Росо Франц Тост бе доволен от представянето на пилотите си. Той отбеляза също така, че битката между Уилямс, Форс Индия, Хаас, неговия тим и Макларън е доста ожесточена. Австриецът поздрави Данил Квят за подиума му в Китай и изрази удовлетворение, че на практика четири болида на Ред Бул се подредиха в първите 9 в надпреварата.