Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трафик съсипал последния квалификационен тур на Райконен

Трафик съсипал последния квалификационен тур на Райконен

37
0
Валтери Ботас,Кими Райконен,Себастиан Фетел

Кими Райконен посочи трафик като причина за изоставането си в края на квалификацията за Гран при на Бахрейн. Финландският пилот остана втори в Q3, зад съотборника си във Ферари Себастиан Фетел.

Райконен бе бърз в тренировките на пистата Сахир и оглави класирането в първата и третата сесии. На финала на Q3 обаче той остана на 0,063 сек от Фетел.

„Последният ми квалификационен опит далеч не бе перфектен. Имаше трафик и не можах да подобря обиколката си. Колата бе бърза, но не се възползвахме изцяло от това. Както и да е, ще стартираме от добра позиция. Малко съм разочарован, но така се получава… Автомобилът би трябвало да е силен в надпреварата. Надяваме се на по-добър резултат. Ключов фактор ще е справянето с гумите, а това ще е сложно за всички”, заяви Кими.

Райконен не посочи конкретно място, където според него обиколката му се е объркала: „Беше някъде в дистанцията. Турът бе далеч от идеален. При този трафик изпреварвах пилоти, вършех едно, после друго. Разочароващо е, защото вървяхме силно през по-голямата част от уикенда. Да видим какво ще стане в състезанието.”

На въпрос каква ще е разликата да стартира до съекипника си, а не до Люис Хамилтън, както бе в Австралия, Кими заяви, че такава няма.