Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо направи презентация на последния F1 болид за 2017 г. –...

Торо Росо направи презентация на последния F1 болид за 2017 г. – STR12

57
0

Отборът на Торо Росо направи последната презентация в поредицата представяния на новите автомобили за сезон 2017 г. във Формула 1. Екипът от Фаенца проведе церемонията пред боксовете в питлейна на пистата Каталуния, където утре започва първият предсезонен тест на екипите от F1.

Така всички 10 коли, които ще се състезават в тазгодишния шампионат, се появиха на бял свят под една или друга форма. Някои дори стъпиха на писта, но в понеделник сутринта всички вече ще правят тренировки на испанското трасе.

„За всички фенове на Формула 1 2017-та година трябва да е вълнуваща”, заяви шефът на тима Франц Тост. „Правилата в спорта претърпяха най-големите промени от поне две десетилетия. Казано просто, колите са по-широки, по-дълги, по-ниски, по-бързи, по-шумни и с по-големи гуми, което е обещание за повече механично сцепление, по-висока скорост при завиване и – да се надяваме – по-сериозни битки.”

„Всички в отбора работиха изключително упорито, за да сме конкурентоспособни през сезона. Данил Квят ще е за четвърта година титуляр във Формула 1, а Карлос Сайнц ще започне трети сезон с нас. Те са много талантливи и се трудиха изключително много през зимата, за да са готови за допълнителното физическо натоварване, на което ще бъдат подложени в тези нови и по-бързи болиди. Екипът също е много добре подготвен. В цялата ни компания имаме стабилност, на която разчитаме, за да се справим с темпото на развитие – през предстоящия сезон то ще е значително по-бързо, отколкото през последните години.”

„Накрая, ще спомена, че наистина много харесваме първата сериозна промяна в оцветяването си за 12 години в F1. То е претворено и в гаража ни, който също бе реорганизиран, за да си направим живота малко по-лесен около тези далеч по-големи коли.”

Техническият директор Джеймс Кий отбеляза, че задвижващата система на Рено (към която Торо Росо се връща през 2017 г.) направи голяма крачка напред през миналия сезон.

„При това положение само шасито остава неизвестна величина”, продължи той. „Винаги сме си поставяли амбициозни цели. Тази година ще работим по по-дългосрочен план. Имаме планирани много стъпки на развитие през сезона.”

Сайнц ще е зад волана на STR12 утре, а Квят – във вторник.