Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Това, което има значение, е състезанието, каза Розберг; Хамилтън с проблем в...

Това, което има значение, е състезанието, каза Розберг; Хамилтън с проблем в спирачките

48
0

Нико Розберг бе с близо 4 десети от секундата по-бърз от Люис Хамилтън в квалификацията за Гран при на САЩ.

Немският пилот на Мерцедес бе убеден след петъчните свободни тренировки, че е наясно къде може да спечели време и го доказа по безспорен начин в битката за разпределение местата на грида на пистата COTA.

Това бе 16-ти полпозишън за Мерцедес в 17-те квалификации досега, както и десетото класиране и на двамата пилоти на тима на първа редица.

– Великолепен ден, много съм щастлив. Получи се наистина добре. Заедно с инженерите ми успяхме да настроим така колата, че бях безкрайно доволен от нея в квалификацията. Сутринта условията бяха доста различни и не бе лесно да напаснем всичко както трябва. Първото място днес е страхотно, но това, което има значение, е състезанието. Затова трябва да се концентрирам изцяло върху надпреварата утре и да се опитам да я спечеля. Стартът, разбира се, ще е важен. Необходимо е да извлека максимума и да остана отпред – коментира Нико.

Хамилтън не бе доволен от автомобила си през втората част на квалификацията. Той се оплака от вибрации и каза по радиото, че положението става леко абсурдно, но колкото и да се опитва да кара леко, колелата все блокират.

– Нико свърши страхотна работа. Аз имах проблеми при спиране. Предна лява спирачка не беше загряла както трябва – дори да натисках по-рано, пак блокираше. Може би там загубих най-много време. Става много трудно, ако загубиш увереност и ритъм в такава ситуация. Но и при това положение, Нико бе по-бърз днес. Трябва да видим какво можем да направим по отношение на спирачките преди състезанието – каза англичанинът.

Люис е с аванс от 17 точки три старта преди края на шампионата във Формула 1.