Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо води разговори с Хонда за доставка на задвижващи системи

Торо Росо води разговори с Хонда за доставка на задвижващи системи

51
0

Разговорите между Торо Росо и Хонда за доставка на двигатели за отбора от Фаенца напредват. Съветникът на Ред Бул Хелмут Марко и спортният шеф на японския концерн Масаши Ямамото са провели среща във вторник. Според информация на Аутоспорт това е било поредното виждане от серия контакти по въпроса.

Хонда все още има договор с Макларън, но тепърва предстоят разговори между японската компания и екипа от Уокинг относно бъдещето на взаимоотношенията им. Сътрудничеството помежду им е изключително трудно заради ненадеждността на задвижващите системи.

Наскоро Заубер развали договора си с Хонда за агрегати, който трябваше да влезе в сила от следващия сезон във Формула 1. При това положение Торо Росо се оказа водещ кандидат за втори тим с мотори на японците. По принцип отборът от Фаенца има контракт с Рено за догодина.

Смята се, че Марко се интересува дори от това Хонда да доставя задвижващи системи и за Ред Бул в бъдеще. Това зависи от подобряване надеждността на агрегатите. Отборът от Милтън Кийнс по принцип води разговори с японците през 2015 г., когато търсеше вариант да прекрати договора си с Рено. Бившият шеф на Макларън Рон Денис обаче имаше вето и блокира всичко. В настоящия случай споразумение с Торо Росо би заместило провалената сделка със Заубер и се смята, че от Уокинг няма да пречат.