Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трудно е. Разочароващо. Всеки уикенд едно и също, заяви Алонсо

Трудно е. Разочароващо. Всеки уикенд едно и също, заяви Алонсо

103
0
Роб Смедли

„Трудно е. Разочароващо. Всеки уикенд едно и също”, заяви Фернандо Алонсо, след като дори не успя да стартира в Гран при на Русия.

Испанецът получи повреда в автомобила си Макларън-Хонда по време на загряващата обиколка на пистата Сочи. Той спря на трасето, което принуди рейс контрола да накара състезателите да направят още един подготвителен тур.

„Задвижващата ми система нямаше обичайната мощност по време на загряващата обиколка. Инженерът ми ми каза да променя някои настройки на волана. За съжаление това не проработи и към края на тура двигателят се изгаси. Състезанието ми приключи преди да е започнало”, обясни Алонсо.

Той допълни, че му е невероятно трудно да не участва в надпревара, както и да не завършва, но се надява на скорошно подобрение, тъй като Формула 1 е животът му.

Съотборникът му Щофел Вандоорн този път видя карирания флаг, но състезанието не бе никак леко за него.

„От моя гледна точка, 14-то място бе горе-долу възможно най-добрия резултат”, сподели белгиецът. „Направих приличен старт, но трябваше да се опазя при инцидента в първия завой. Това ми коства 5 секунди наказание, тъй като пропуснах ограничителните блокове във втори завой. Така или иначе, не мисля, че дори и без санкцията резултатът щеше да е много по-различен.

Беше доста нормално състезание, карахме със собственото си темпо. Взех максимума. Според мен 14-о място е реално отражение на възможностите ни в момента. Фактът, че Фернандо не можа да стартира, показва, че има още доста работа по издръжливостта на колите. В две поредни състезания поне единият автомобил не успява да потегли изобщо.”