Начало Рали Тимът на Ситроен разочарован след изтървания успех в рали Германия

Тимът на Ситроен разочарован след изтървания успех в рали Германия

26
0
Крис Мийк

Ситроен бе на крачка от рекордна 12-та победа в рали Германия, след като Крис Мийк излезе начело в 15-ия етап от състезанието. Още в следващата отсечка обаче британският пилот излетя от трасето и отпадна.

– Когато чух, че Яри-Мати [Латвала] е спрял, това всъщност не промени настройката ми. Не ми повлия възможността да спечеля… Бях спокоен и концентриран в началото на 16-ия етап. Една от бележките ми обаче се оказа малко прекалено оптимистична. Ударихме нещо с предното колело, след което усетих сериозни вибрации. В следващия завой излетяхме и се ударихме в стена. Крайно съм разочарован от края на ралито за нас, както и за целия ни тим – всички се трудиха толкова упорито, за да постигнем добър резултат. Поне показахме скорост. Сега трябва да мислим за следващия старт – коментира Мийк.

Мадс Остберг успя да завърши надпреварата на шеста позиция. Финал бе основната цел на норвежеца и той я постигна:

– Доволен съм, че финиширахме. Преди старта целта ни бе да гоним класиране в топ 5. За съжаление представянето ни не бе достатъчно постоянно. Все пак шестата позиция е приличен резултат, а и бяхме само на 20 секунди от подиума. Липсваше ни нещо малко. Най-важното обаче бе да трупаме километри и опит за идващите надпревари на асфалт.

Шефът на тима Ив Матон заяви, че крайния изход от ралито е наистина разочароващ, след като победата е била толкова близо.

– Отборът и Крис правеха перфектно рали чак до последната сутрин. Желанието ни бе да сме в позиция да се възползваме от всеки предоставил ни се шанс. За съжаление не се справихме с това, когато възможността се появи. Крис продължи да подобрява темпото си след рали Финландия. В Австралия ще ни покаже какво може да постигне. Целта на Мадс бе различна в Германия. Той трябваше да се подготви за надпреварата във Франция – допълни Матон.