Начало Рали Тодор Славов грабна трофея Валерий Великов в рали Стари столици

Тодор Славов грабна трофея Валерий Великов в рали Стари столици

39
0

Балканският рали шампион Тодор Славов спечели трофея Валерий Великов на завършилото вчера рали Стари столици. Специалната мемориална купа се връчва във всеки един кръг от шампионата през тази година на пилота, показал най-много „талант, труд и постоянство”.

Трофеят е учреден от Стефан Чолаков, бивш навигатор и близък приятел на покойния легендарен рали пилот от Шумен Валерий Великов. Освен ценната купа, спечелена в родния град на Великов, екипажа Тодор Славов и Петър Илиев завърши на второ място в генералното класиране на последния кръг от националния рали шампионат за тази година. Двамата този път караха за клуба Мегапорт.

Тодор Славов каза: Изключително сме доволни от състезанието, въпреки че реално нямаше как да се борим за първото място, а състезателите зад нас нямаха възможност да ни притесняват за втората позиция. Въпреки това, заедно с моя навигатор Петър Илиев, истински се забавлявахме по етапите. Надявам се, че сме донесли и положителни емоции за публиката, която бе страхотна. Поздравявам Пламен Стайков и неговия навигатор Рафи Кадир за шампионската титла на България, която бе абсолютно заслужена. За нас сезона приключи тук, но се надявам следващия да започне максимално рано догодина, а защо не и с по-добър автомобил. Това е нашата цел и затова ще се борим в следващите месеци.

Славов и Илиев бяха безапелационни лидери при автомобилите с един двигателен мост, завършвайки на 2:12,8 минути пред Тихомир Стратиев и Добрин Борисов. Трети в класирането в тази група се класираха Антон Титов и Венцислав Мирчев на 3:03,7.