Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Това бе възможно най-добрият резултат, заяви Щайнер след 8-о и 9-о място...

Това бе възможно най-добрият резултат, заяви Щайнер след 8-о и 9-о място за Хаас

40
0

Тимът на Хаас за втори път постигна класиране и с двете си коли в топ 10 – Кевин Магнусен и Ромен Грожан завършиха осми и девети в Гран при на Япония.

„И двамата ни пилоти направиха страхотно състезание. Бяха безпогрешни. Това бе възможно най-добрият резултат и го постигнахме. Гордея се с всички – уикендът ни започна зле, но приключи чудесно и всъщност това има значение”, заяви след финала шефът на отбора Гюнтер Щайнер.

Грожан сподели, че се радва много за екипа, както и че още вчера знаел, че колата има сериозен потенциал.

„Не можах да го демонстрирам, тъй като бях зад Кевин през цялото състезание, но в автомобила имаше още скорост”, продължи французинът. „Иска ми се да бях по-напред. Мисля, че можех да се боря с болидите на Форс Индия. Този уикенд разбрахме как да накараме гумите да работят малко по-добре. Очевидно това е ключово за добро представяне. Имаме какво да подобряваме, но се чувствах далеч по-комфортно в автомобила. Доволен съм и от спирачките.”

Магнусен от своя страна заяви, че е оползотворил максимално потенциала на колата си.

„Не мисля, че можехме да се надяваме на по-добро класиране, така че съм доволен за отбора ни. Смятам, че напоследък правя добри надпревари, но просто ми липсваше малко късмет, за да взема точки. Сега всичко се получи. Дано продължим в същия дух до края на сезона. Резултати като днешния определено не идват лесно. Всичко трябва да се напасне. Днес така и стана – страхотна работа на тима”, допълни Кевин.