Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тото Волф: Нужни са двама, за да се стигне до удар

Тото Волф: Нужни са двама, за да се стигне до удар

84
0

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф отказа да обвини категорично Нико Розберг или Люис Хамилтън за удара помежду им в последната обиколка на Гран при на Австрия. Той заяви, че са нужни двама, за да се стигне до сблъсък и повтори, че отборът може да започне да дава заповеди от бокса, след като пилотите на екипа продължават да катастрофират по този начин.

„Изглежда говоренето не ни води доникъде, така че трябва да обмислим всички възможни решения. Ситуацията може да стигне дотам, че да приложим не особено популярните заповеди от бокса. Това определено е на дневен ред и ще го дискутираме, защото може би е единственият начин да се справим. Мразя нарежданията. Смятам, че дължим на феновете да ги оставим да се състезават… Но ако всяка надпревара приключва с катастрофа помежду им, то трябва да сложим край”, каза Волф. „В Барселона бях значително по-спокоен, защото бяхме направили 30 състезания без каквито и да са удари. Беше ясно, че в един момент ще се случи отново. Бе наивно от моя страна да си мисля, че са си научили урока и подобно нещо няма да стане. Ето ни сега – същата история. Затова е необходимо да се разгледат всички възможни опции. Една от тях е в определен етап от състезание да „замразяваме” ситуацията. Не е популярен вариант и от него ми се гади, защото искам да се състезават. Но ако не могат да се борят без да се удрят, ще има последствия.”

Волф обясни, че отборът ще се постарае да се успокои през следващите няколко дни и тогава ще се водят дискусии:

„Другата седмица има състезание и трябва да обсъдим как ще управляваме ситуацията от тук нататък вътре в екипа. Ще вземем решение независимо какво ще каже всеки от тях. Отборът ще вземе решение. В крайна сметка трябва да избегнем удар между колите ни, така че всичко може да се случи.”

„Не смятам, че ситуацията е черно-бяла. Колата на Нико не бе съвсем наред, той опита да спре късно и вероятно не бе на нормалната траектория. Люис дойде от външната страна. Там се случи първият контакт. А според мен са нужни двама, за да се стигне до удар. Не искам да укорявам никого, защото всеки път, когато гледаме записа и онборд видеото, получаваме нова информация. Имам лично мнение, но няма да го споделя.”

На въпрос дали инцидентът на пистата Ред Бул Ринг ще има някакво влияние върху преговорите на Мерцедес с Розберг за нов договор, австриецът бе категоричен: „Не, никакво. Контрактът е дългосрочно решение и не се влияе от един състезателен инцидент.”

Поредната катастрофа между Хамилтън и Розберг се случи броени дни, след като англичанинът заяви, че е в чудесни отношения със съотборника си. Той обясни, че това вероятно се дължи на факта, че и двамата са пораснали и обсъждат проблемите лице в лице.