Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Властите одобриха маршрут за Гран при в Бангкок

Властите одобриха маршрут за Гран при в Бангкок

36
0
Формула 1

Спортните власти в Тайланд одобриха предложения маршрут по улиците на Бангкок за състезание от Формула 1, съобщи шефът на спорта в страната Канокфанд Чулакасем.

В края на миналата година се заговори, че Тайланд може да стане част от календара на Формула 1. Бърни Екълстоун каза през декември, че е вероятно през 2015 г. да се проведе нощна надпревара по улиците на Бангкок и в преговорите за състезанието участва съсобственикът на Ред Бул Чалерм Йоовидя, който има 51%.

Според предложения маршрут за надпреварата стартът и финалът на състезанието ще бъдат на пристанището на кралския военноморски флот. Трасето ще продължи по улиците Маха Тат, На Пра Лан, На Пра Тат, Чакрабонгзе, Пра Сумен, Ратчадамноен, Маха Чай, Тай Уанг. Зрителите ще могат да видят и някои от забележителностите на Бангкок, покрай които ще минава пистата – големия дворец, паметника на победата и храма на зората.

Според Чулакасем ще бъдат построени трибуни, които ще са с общ капацитет за около 150 000 души:

-Тъй като мястото за старт и финал ще бъде на брега на река Чао Прая, може би ще успеем да построим главната трибуна в реката. Това ще бъде удобно също така за пренос на оборудване. Само малка група граждани ще бъдат повлияни от предложения маршрут.

Постоянният секретар по туризъм и спорт Суат Ситилор каза, че до три месеца предложението за маршрут и други планове за нощното състезание в Тайланд ще бъдат внесени в кабинета за официално одобрение.