Начало Други Тайм Атак Балкани стартира утре в Гърция с над 60 участника

Тайм Атак Балкани стартира утре в Гърция с над 60 участника

179
0

Утре (5 април) на гръцката писта Серес, ще стартира новият шампионат Тайм Атак Балкани. Над 60 са записаните участници, които ще премерят сили, а в края на деня първите 32 ще се съревновават в Touge Battle. Той е на принципа на директната елиминация, като до финала ще достигнат само 4-а.

Във всяка битка на пистата ще има по 4 участника, които ще правят по една бърза обиколка и двамата най-бързи от тях ще продължават в следващия кръг. Тази схема вкарва много психологически елемент в събитието. Той е подсилен и от факта, че в Touge Battle отпадат ограниченията за колите, които са важат за всеки клас. А това означава, че са възможни всякакви изненади в класирането.

Zestino Tires Bulgaria е официален партньор на новия шампионат за цялата 2019 г. Благодарение на тях бе създадена Zestino Cup, в която всеки, който използва семисликовете на Zestino, участва автоматично.

Тримата най-бързи във всеки кръг ще бъдат наградени със специално изработени купи, а шампионът в Zestino Cup за 2019 г. ще получи 6 броя чисто нови гуми. Вторият ще получи 4 бр., а 3-ият – 2 бр.

FTA Auto ще подарят ваучер за безплатно дино на всеки 10-ти в генерално класиране, а 1040 Subaru Workshop ще наградят със специални купи тримата най-бързи с автомобили Subaru.

West Lake Bulgaria и Dark-Wheels Plovdiv са подготвили специално изработени купи за тримата най-бързи, които използват гумите West Lake. Първият кръг на Тайм Атак Балкани започва в 10:00 ч., а награждаването ще е около 18:30 ч. Тогава ще знаем и имената на всички победители по класове.