Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тайсен: BMW ще се поучат от 2008 година

Тайсен: BMW ще се поучат от 2008 година

24
0

Шефът на отдела за моторни спортове в BMW, Марио Тайсен, е убеден, че тимът му ще научи своите уроци от разочароващата втора половина на 2008 година. Базираният в Хинвил отбор се надяваше на титлата през този сезон.

След Гран при на Канада отборът водеше в шампионата при конструкторите, но след това не успя да се движи с темпото на Ферари и Макларън. Липсата на прогрес е сред ключовите фактори, които ще бъдат разглеждани от BMW за следващия сезон.

„По отношение на темпо ние все още можем да се опънем на Ферари и Макларън Мерцедес, но не постигнахме прогреса, на който се надявахме през втората половина на сезона” – казва Тайсен в преглед на отбора преди Гран при на Бразилия.

„Наистина някои от проектите ни не донесоха степента на прогрес, на която се надявахме. Но съм сигурен, че ще научим уроците си за 2009 година. Все пак искаме да се борим за световната титла следващия сезон.”

Въпреки преобладаващото усещане за липса на подобрение през втората половина на кампанията Тайсен все пак е доволен от темпото на BMW Заубер.

„Постигнахме нашите амбициозни цели за трета поредна година” – казва германецът. „Ние не само доказахме, че сме един от топ тимовете в момента, но и записахме първата си победа.”