Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тайсен: Няма да променяме целите си

Тайсен: Няма да променяме целите си

38
0

BMW няма да променя целите си за сезона, твърди шефът на отдела за моторни спортове Марио Тайсен.

Тимът спечели първата си победа във Формула 1, но това няма да променя целите на BMW Заубер. Тайсен обаче признава, че вероятно очакванията за тази година ще бъдат надминати.

В момента полякът Роберт Кубица е първи в класирането при пилотите, а неговият екип е на второ място при конструкторите – на само три точки от лидерите Ферари.

Тайсен обаче е категоричен, че въпреки победата BMW ще продължи да подхожда индивидуално към състезанията, преди да започва да мисли за по-големи цели.

„Целта ни за 2008 година бе да превърнем двойната битка сред лидерите в тройна, както и да спечелим първата си победа” – казва Тайсен.

„Двойната ни победа в Монреал означава, че сме постигнали и двете си цели след само седем състезания. Ясно е, че нямаме намерение да сядаме и да се отпускаме. Целият тим е изключително мотивиран и очаква да надгради над успеха си.”

„Това обаче не означава, че ще променяме курса си.”

„Следващата ни цел е винаги следващото състезание и точно на това разчита в момента стратегията ни. За нас това означава да ползваме силните си страни и да бъдем винаги на правилното място, за да се възползваме от грешките на нашите конкуренти.”

„С подобно отношение мисля, че имаме големи шансове да надминем очакванията си и през този сезон.”