Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тайсен: Няма конфликт с Кубица

Тайсен: Няма конфликт с Кубица

31
0

Шефът на отдела за моторни спортове в BMW, Марио Тайсен, отрече слуховете за някакви спорове между тима и Роберт Кубица. Той обаче признава, че отборът и пилотът споделят различни визии относно прогреса през тази година.

Неотдавна Кубица бе намекнал, че тимът не се бори за шампионската титла по начина, по който би трябвало. Той каза, че в един момент е имал чувството, че той е единственият, който все още вярва в титлата.

Неговите коментари дори произведоха спекулации, че може да има санкции от страна на тима.

Тайсен обаче казва, че ситуацията далеч не е толкова лоша, колкото я представят, както и че всяка прехвърчала искра е резултат на желанието на поляка за победа. Германецът вече е на мнение, че пилотът и отборът са синхронизирали мненията си по отношение на развитието до края на сезона.

„По време на уикенда на Монца се събрахме два пъти и изкарахме известно време” – казва Тайсен пред autosport.com. „Те (материалите за конфликти) напълно преувеличават.”

„Роберт бе разочарован от състезанието на Спа и направи някои коментари, които бяха грешно интерпретирани. След това на Монца аз бях попитан за отношенията ни и моите коментари бяха грешно интерпретирани.”

„На брифинга в петък пях попитан дали един пилот може да бъде наказан за подобни коментари. Аз казах „Не коментирам съдържанието на договорите.” Журналистът си записа, че Тайсен не изключвал наказание!”

След третото място на Монца обаче полякът бе по-оптимистично настроен. Марио Тайсен пък му каза, че от тима ще направят всичко, за да запазят амбициите му за титлата живи.