Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тайсен: Ще бъдем силни в Монако

Тайсен: Ще бъдем силни в Монако

50
0

Шефът на отдела за моторни спортове в БМВ Марио Тайсен е уверен, че тимът ще се представи много силно в Гран при на Монако следващата седмица, след като за малко пилотите му не успяха да стъпят на подиума в Турция.

„За Монако съм наистина уверен, колата би трябвало да бъде наред, би трябвало да бъде силна.” – каза Тайсен. „Монреал е нещо различно, но и за там имаме някои подобрения, които се надявам ще оптимизират представянето ни.

„Мисля, че колата би трябвало да подхожда на трасето (в Монако) и обратното съответно, като ние би трябвало да сме в добра форма.”

БМВ не успяха да се доближат да своите конкуренти от Ферари и Макларън, като Роберт Кубица завърши на повече от 20 секунди зад победителя Фелипе Маса. Ник Хайдфелд завърши директно зад съотборника си на пета позиция.

Въпреки представянето Тайсен признава, че е доволен от деветте точки, спечелени в Истанбул.

„С оглед на стартовата позиция съм много доволен от представянето.” – каза Тайсен. „И двамата състезатели спечелиха позиции на старта. Очаквахме, че Роберт няма да успее да задържи Кими зад себе си и така и стана.”

„От друга страна Ник спечели две позиции при първия стоп, така че четвърти и пети е точно това, което можехме да постигнем.”

Това бе най-слабото представяне за БМВ по време на квалификация през този сезон, като Кубица стартира пети, а Хайдфелд – девети. Въпреки крайните резултати обаче БМВ Заубер все още са на второ място в класирането при конструкторите на две точки пред Макларън.