Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тайсен: Това ще е състезанието на сезона

Тайсен: Това ще е състезанието на сезона

30
0

Шефът на тима на BMW Заубер, Марио Тайсен, вярва, че Гран при на Сингапур ще бъде най-запомнящото се състезание за сезона.

Общо 1500 прожектора ще осветяват улиците на Сингапур този уикенд. Това съответно ще бъде първото нощно състезание в историята на Формула 1.

Тайсен признава, че е останал много впечатлен от трасето.

„Това е една зрелищна обстановка с небостъргачи, магистрали и паркове” – казва Тайсен. „Невероятно е. Изминах пеша пистата вчера и наистина е много по-различна от това, което сме виждали. По отношение на характеристиките също се различава спрямо това, което очаквах.”

„Когато бях тук през март, отново обходих трасето. Тогава то изглеждаше много по-бързо в някои сектори. Мислех, че ще има някои доста трудни зони – особено по пътя към моста. Този сектор обаче е променен и сега изглежда като серия тесни завои.”

„Безопасността определено е подобрена, но на цената на възможностите за изпреварване. И това е новото. Но ако се погледне всичко заедно, ако се погледне към очакването на надпреварата, на всичко направено, както и на стореното от толкова големи компании, то мисля,че състезанието ще бъде черешката на сезона.”

Тайсен обаче не е сигурен, че азиатското трасе ще предложи повече възможности за изпреварване в сравнение с Валенсия.