Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тайсен: Целта остава – титла през 2009 година

Тайсен: Целта остава – титла през 2009 година

24
0

Шефът на отдела за моторни спортове в BMW, Марио Тайсен, каза, че немският тим все още цели титлата през 2009 година въпреки разочароващия край на сезон 2008.

Отборът бе третият по сила в началото на годината, като беше много близо до Ферари и Макларън – представяне, което доведе до двойната им победа в Канада. Но докато сезонът прогресираше, BMW изглеждаше, че не могат да достигнат темпото на развитие на конкурентите си и постепенно изостанаха зад Рено.

Тайсен обаче настоява, че целите им не са се променяли – титлата през 2009 година.

„Формула 1 ще премине през най-значителните промени в историята си” – казва Тайсен. „В следствие на серия аеродинамични промени колите ще изглеждат много по-различно през 2009 година. Сликовете ще бъдат върнати, а и ще бъде представена системата KERS.”

„Това може да доведе до промени в баланса на силите. Този сценарий обаче не променя целта ни да се борим за титлата през 2009 година.”

Тайсен казва, че е много горд от представянето на тима си през сезона и счита, че темпото им на развитие не е проблем.

„Доволни сме от успешния ни сезон и за пореден път постигнахме целите си” – добавя той. „Опитахме се да превърнем двубоя между лидерите в битка между трима, както и да запишем първата си победа. Постигнахме това доста по-рано, та дори и с двойна победа.”

„Тези страхотни постижения толкова рано логично увеличиха ни апетита за повече.”