Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тайсен: Уверен съм, че можем да се борим

Тайсен: Уверен съм, че можем да се борим

54
0

Шефът на отдела по моторни спортове в БМВ Марио Тайсен е уверен, че тимът му остава заплаха за Макларън и Ферари въпреки опасенията на Роберт Кубица, че екипът започва да изостава от своите конкуренти.

След състезателния уикенд в Монако Кубица каза, че е притеснен от факта, че БМВ Заубер не успява през последните уикенди да се бори за пол позишън, като обикновено челните места са заети от Макларън и Ферари.

„Мисля, че нашият тим бе по-постоянен в първите три състезания, с по-малко проблеми, и именно затова мисля, че можем да изкопчим още повече от колата” – каза Кубица. „Но напоследък мисля, че имахме малко повече трудности.”

„Просто трябва да погледнете резултатите в квалификацията и мисля, че отговорът е ясен – по-трудно е за нас. Мисля, че в последните две състезания ситуацията напомня много на миналия сезон. Така първите четири коли са няколко десети пред нас, а другите са на няколко десети зад нас.”

Но след страхотното си състезание в Монако, където Кубица успя да изпревари стартиралия от първа позиция Фелипе Маса и се нареди втори зад Люис Хамилтън, Тайсен каза, че е по-оптимистично настроен за ситуацията. Шефът на тима сподели, че е бил изключително впечатлен от представянето на поляка на мокрото трасе, благодарение на което Кубица не изостава много от своите конкуренти в шампионата.

„Изключително щастлив съм” – каза Тайсен. „Наистина съм щастлив, тъй като не го очаквахме. Беше много трудно състезание за пилотите, както и за останалите хора от екипите.”

„Роберт бе един от малкото, които не направиха грешка през цялото състезание.”