Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тайсен: За първи път тази година сме на нивото от миналата

Тайсен: За първи път тази година сме на нивото от миналата

61
0

Обещаващото представяне от последната свободна тренировка на BMW Заубер се превърна в трета позиция за Ник Хайдфелд на грида за Гран при на Белгия и пета за Роберт Кубица. Екипът естествено не скри удовлетворението си.

– Както се случваше и в предишни надпревари този сезон, балансът на силите бе сериозно разстроен днес. Ние, разбира се, сме много щастливи от резултатите си в квалификацията. За първи път тази година успяхме да постигнем позиции, които заемахме без проблеми през миналата – заяви шефът на тима доктор Марио Тайсен.

Хайдфелд, който бе най-бърз в последната свободна сесия, допълни, че отборът не се предава и за секунда, въпреки вече обявеното оттегляне на BMW от Формула 1 в края на сезона.

– Написахме си домашното в тренировките, направихме няколко промени и съм сравнително доволен от баланса на колата – обясни той. – Според мен необичайното подреждане на стартовата решетка се дължи на факта, че за първи път този сезон колите са със средно ниво на аероприлепяне. Не бих протестирал срещу състезание на мокро утре – допълни немският пилот.

Полският му колега пък също като Марк Уебър (Ред Бул) бе със сменен двигател днес, но новият му агрегат бе монтиран в колата още преди свободната тренировка. Резултатът от това е бил загуба на скорост на правите, обясни Кубица и допълни:

– За съжаление не успяхме да разрешим този проблем преди квалификацията. Надявам се да успеем за утре.