Начало Рали Такамото Кацута ще дебютира във WRC в Германия

Такамото Кацута ще дебютира във WRC в Германия

256
0
Такамото Кацута
Такамото Кацута; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Такамото Кацута ще направи дебют в световния рали шампионат (WRC) в рали Германия. Японският пилот ще участва в тази надпревара, както и в кръга в Испания, с Тойота Ярис WRC.

През настоящия сезон той кара във WRC2 с подкрепата на Томи Макинен Рейсинг. Освен това е развоен пилот на ръководения от финландеца тим във WRC. До момента има една победа във WRC2 – в Чили. Във финландския рали шампионат постигна два успеха с Ярис WRC, така че вече има опит с колата.

„Такамото вече направи няколко големи крачки този сезон. Той демонстрира много добър напредък в карането и постоянството си във WRC2. Освен това се справи чудесно с Ярис WRC в стартовете си във финландския шампионат. Ето защо сме убедени, че е готов за следващата стъпка”, коментира Томи Макинен.

Той допълни, че е изчакал да види как ще се развие първата половина от сезона на Кацута, за да реши в какви стартове ще участва до края на годината.

„Наясно сме, че и двете ралита са големи предизвикателства. Такамото няма опит в Германия. Испания пък е надпреварата, която се провежда на два типа настилка. Не поставяме никакви цели. Основният му приоритет ще е да продължи да се учи и да развива стила си на каране”, каза още Макинен.

Самият Кацута първо благодари на всички, които го подкрепят

„Работя упорито от момента, когато преди четири години започнах да се състезавам в ралита. Имаше чудесни моменти, но и някои разочароващи мигове. Сега мога да направя голяма крачка напред, но не съм постигнал крайната си цел. Трупам ценен опит, развивам се, но искам в близко бъдеще да се боря в топ категорията. Предстои ми много труд, за да сбъдна мечтата си, но съм сигурен, че ще успея”, добави той.