Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Такума Сато в Торо Росо?

Такума Сато в Торо Росо?

47
0

Спекулациите в падока започнаха да отвеждат Такума Сато в Торо Росо. Според най-новите слухове японецът може отново да стане част от Формула 1, след като загуби мястото си покрай оттеглянето на Супер Агури.

В интерес на истината 31-годишният Сато е отхвърлял предложения да кара в Льо Ман и други американски серии, за да се фокусира върху възвръщането на кариерата си във Формула 1.

„Все още няма нищо конкретно. Водя преговори с някои тимове” – казва японецът.

Според швейцарското издание „Моторспорт Актуел” пилотът, който има почти 100 надпревари от Формула 1 зад гърба си, е свързан с тима на Торо Росо. Базираният във Фаенца тим със сигурност има едно място за запълване, тъй като Себастиан Фетел ще кара за Ред Бул от догодина. Себастиен Бурде обаче не се представя особено на ниво, което може да доведе до освобождаването му.

Съсобственикът Герхард Бергер каза, че идеалната пилотска двойка за него би била млад пилот – например Бруно Сена или Себастиан Буеми – заедно с някои по-опитен съотборник.

От „Моторспорт Актуел” подчертават, че Сато има способността не само да се превърне в необходимия опитен пилот, но същ така и може да помогне за навлизането на компанията за напитки Ред Бул на трудния японски пазар.

Японецът направи състезателния си дебют през 2002 година с тима на Джордан.