Начало WRC News Танак увеличи аванса си, Ожие в пряспа на 100 метра от финала...

Танак увеличи аванса си, Ожие в пряспа на 100 метра от финала на втория ден в Арктик Финландия

576
0
От Танак
От Танак; снимка: Хюндай

От Танак увеличи аванса си в рали Арктик Финландия, втори кръг от световния рали шампионат (WRC) за 2021 г. Втори и трети в генералното подреждане след втория ден на надпреварата са Кале Рованпера (Тойота) и съотборникът на естонеца в Хюндай Тиери Нювил. Крейг Брийн с третия i20 WRC Coupe загуби вчерашното си темпо и отиде четвърти.

„Общо-взето всичко премина по план“, сподели Танак

„Добра сутрин, но отсечките бяха невероятно бързи, страшно натоварващи, а винаги има места, където бележките не са на 100%. Следобед внимавахме за гумите си. Беше важно да завършим етапа и да не допускаме грешки. Последната отсечка беше ужасна за гумите, но се справихме без проблеми.“

Като сравнително приличен определи деня си Кале Рованпера.

„Завършихме съботата втори, но Нювил има много умна стратегия за гумите и е само на 1,8 сек при оставащи само две отсечки. Мисля, че това изяснява плана ни за утре – ще атакуваме!“, коментира финландският пилот.

Нювил беше изненадан от разликите, тъй като смяташе, че е преминал следобедните дистанции наистина добре.

„Тази част от деня определено бе по-добра от сутринта. Не можех да поема повече рискове заради известни проблеми с комуникацията. С Мартин [Видеге] правим някои подобрения, но има какво да се желае“, допълни той.

Себастиен Ожие излетя от трасето в последния „истински“, както само го определи, завой за деня и се озова в пряспа сняг

Седемкратният световен шампион бе поредният пилот, използвал лопатите, които организаторите изискаха всички екипажи да имат в колите си. Французинът и навигаторът му Жулиен Инграсиа откопаха своя Ярис WRC и завършиха отсечката със загуба от над 20 минути.

„Беше последният истински завой. Гумите бяха износени, изнесохме се малко по-встрани, ударихме пряспа и предницата излетя. На 100 метра от финала, срамота! Тъй или иначе този уикенд трябва да го забравя…“, каза Ожие.