Начало Рали Танак поведе в рали Монте Карло

Танак поведе в рали Монте Карло

99
0
рали Монте Карло

От Танак с Тойота Ярис повде след тазвечерните откриващи 2 отсечки на рали Монте Карло, първи кръг от новия сезон във WRC. Естонецът има аванс от 9.1 сек пред шампиона Себастиен Ожие със Ситроен C3. Трети е Тиери Нювил с Хюндай i20 на 14.3 сек.

Танак беше най-бърз в първата отсечка за вечерта, като изпревари с 5 сек новия си съотборник в японския тим Крис Мийк. Последният се движеше добре и във 2-ата, но малко преди края спука гума. Това му коства загуба на близо минута и той изостана 7-и.

Проблеми имаше и 9-кратният рали шампион Себастиен Льоб с Хюндай. Той бе 4-ия след първия етап, но във втория изостана на 44 сек заради избора си на гуми с шипове, които не работеха добре на сухия асфалт.Това го остави едва 8-и в общото класиране, на 55 сек от водача.

От условията във втората отсечка се възползва най-добре Нювил, който беше избрал основно супермеки сликове. В първата отсечка, където имаше лед, той бе едва 5-и, но във втората постигна най-добро време и това го изведе 3-и.

Зад него 4-и и 5-и са двамата финландци Есапека Лапи със Ситроен и Яри-Мати Латвала с Тойота, следвани от Елфин Еванс от М-Спорт с Форд Фиеста. те са на между 45 и 48 сек от лидера.