Начало WRC News Танак уверено поведе през първия ден на рали Сардиния

Танак уверено поведе през първия ден на рали Сардиния

221
0
От Танак
От Танак; снимка: Хюндай

От Танак уверено поведе в рали Сардиния и приключи първия ден на петия кръг от световния шампионат за 2021 г. с 19,4 секунди аванс пред съотборника си в Хюндай Дани Сордо. Трети е Себастиен Ожие (Тойота), на 36,2 сек от Танак.

Естонецът започна деня вихрено и бе най-бърз в пет последователни отсечки. Сордо го изпревари едва в шестата петъчна състезателна дистанция. Испанецът взе и седмия етап, а в осмия двамата с Тиери Нювил бяха с равно време. Танак бе с вибрации в своя i20 WRC Coupe, но каза, че е наясно какво се случва.

„Денят ми премина чисто и гладко, но позицията ми бе по-добра в сравнение със съперниците“, коментира Танак

Ожие бе сравнително доволен от петъка.

„Мисля, че беше наистина добър ден за нас. Нямахме шанс да се борим с От, но надделяхме над Елфин [Еванс] и Тиери, което е нелошо постижение“, каза французинът.

Кале Рованпера не завърши петъка заради счупено окачване. Младият финландски пилот поддържаше темпото на Танак в началото на деня и вървеше втори до третата отсечка. В последната дистанция преди обедния сервиз обаче счупи окачването.

„Тръгнахме нормално в отсечката. В някакъв момент, може би към средата на етапа, изведнъж се случи. Не знаем защо стана така. Не съм удрял нищо“, настоя Рованпера.