Начало WRC News Танак уверено поведе през първия ден на рали Сардиния

Танак уверено поведе през първия ден на рали Сардиния

170
0
От Танак
От Танак; снимка: Хюндай

От Танак уверено поведе в рали Сардиния и приключи първия ден на петия кръг от световния шампионат за 2021 г. с 19,4 секунди аванс пред съотборника си в Хюндай Дани Сордо. Трети е Себастиен Ожие (Тойота), на 36,2 сек от Танак.

Естонецът започна деня вихрено и бе най-бърз в пет последователни отсечки. Сордо го изпревари едва в шестата петъчна състезателна дистанция. Испанецът взе и седмия етап, а в осмия двамата с Тиери Нювил бяха с равно време. Танак бе с вибрации в своя i20 WRC Coupe, но каза, че е наясно какво се случва.

„Денят ми премина чисто и гладко, но позицията ми бе по-добра в сравнение със съперниците“, коментира Танак

Ожие бе сравнително доволен от петъка.

„Мисля, че беше наистина добър ден за нас. Нямахме шанс да се борим с От, но надделяхме над Елфин [Еванс] и Тиери, което е нелошо постижение“, каза французинът.

Кале Рованпера не завърши петъка заради счупено окачване. Младият финландски пилот поддържаше темпото на Танак в началото на деня и вървеше втори до третата отсечка. В последната дистанция преди обедния сервиз обаче счупи окачването.

„Тръгнахме нормално в отсечката. В някакъв момент, може би към средата на етапа, изведнъж се случи. Не знаем защо стана така. Не съм удрял нищо“, настоя Рованпера.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.