Начало WRC News Танак впечатлен от i20 Coupe WRC и тима на Хюндай

Танак впечатлен от i20 Coupe WRC и тима на Хюндай

429
0

Хюндай Моторспорт ще се бори през 2020 г. да вземе изплъзващата се досега на тима титла при пилотите, след като през 2019-та вече спечели короната при конструкторите. Отборът от Алценау получи сериозно оръжие за тази битка, привличайки От Танак и навигатора му Мартин Ярвеоя. Естонският екипаж подписа двегодишен договор с Хюндай, след като през миналия сезон спечели WRC титлите зад волана на Тойота Ярис.

Танак направи първия си тест с Хюндай i20 Coupe WRC още през декември миналата година. Тази седмица той бе във фабриката в Алценау за взимането на допълнителни размери за седалка, както и да се запознае по-добре с екипа. След това отборът разпространи първи кадри на От и навигатора му в новите екипи, с колата, както и впечатленията на Танак от автомобила и тима.

Какви са първите ти впечатления от Хюндай Моторспорт, откакто се присъедини към отбора за 2020 г.?

Отборът е изключително фокусиран. Определено споделяме една и съща надежда за успехи. Нямам търпение сезонът ни да започне с рали Монте Карло.

Имаше ли възможност да се запознаеш с всичко, когато посети фабриката в Алценау за взимане на размери за седалка?

В краткото време, с което разполагахме през миналия месец, веднага се захванахме с работа и бяхме наистина много заети. Всички ни оказват пълна подкрепа. Все още има доста хора, които трябва да опозная, но това е нормално в началото на едно ново партньорство.

Как премина първият ти тест с автомобила?

Бях положително изненадан след първото си излизане и се чувствах добре в колата. Всеки автомобил има свои индивидуални характеристики. Засега мога да кажа, че i20 Coupe WRC е силен като цяло. Имаме още няколко дни изпитания преди Монте Карло и ще сме готови за първото предизвикателство.

Как се приспособяваш, след като смениш отбора си?

Смяната на тим не е лесна – има много работа за вършене. Първо трябва да се запознаеш с хората. След това, разбира се, е необходимо да се почувстваш комфортно в автомобила, да се адаптираш към различните условия. Трудим се заедно с екипа, за да сме в максимално добра форма за Монте Карло.

Какви са целите ти сега – в кратко- и дългосрочен план?

Тъкмо спечелихме първата си WRC титла. Но новата година означава, че започваме отначало. Ще вложим целия си опит и заедно с отбора ще се борим да защитим титлите – и нашата, и на отбора. За Монте Карло целта ми е стабилен старт, за да започнем сезона добре. Що се отнася до целия сезон, то всичко е възможно. Подкрепя ме силен отбор, така че ще се борим упорито.