Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Танев и Борисов ще тръгнат от първа редица във Варна

Танев и Борисов ще тръгнат от първа редица във Варна

46
0

Пилотите на Petrol GT Racing Team и на Prista Oil Rally Team Георги Танев и Борис Борисов спечелиха правото да стартират от първа редица в утрешната надпревара на затворения маршрут във Варна. На трета и четвърта позиция пък се наредиха съответно Николай Паунов (Бета Рейсинг) и Илия Царски (Автоцар).
Определянето на стартовите места за утрешното състезание става на база най-добрия резултат, постигнат от пилотите по време на една от двете съботни тренировки. Самите сесии бяха с продължителност по 20 минути. Танев спечели полпозишъна на импровизираната писта с резултат 1:29.891, а най-бързото време на Борисов бе 1:31.310. И двамата пилоти записаха постиженията си по време на втората тренировка за място.
Веднага след края на съботните квалификационни сесии пилотът на Приста Ойл Рали Тийм Борис Борисов сподели:
Колата се държеше добре през цялото време. Причината за това бе, че направихме точните настройки. Благодарен съм на целия екип за отличната работа. При втората тренировка подобрих времето си, тъй като използвах различни гуми и пружини. Очаквам утре да се боря за първото място, но все пак да изчакаме и да видим как ще се развият събитията.
Надпреварата във Варна е трети кръг от българския шампионат за туристически автомобили. По време на утрешното състезание пилотите ще трябва да направят по 14 обиколки.