Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Търпението ми може да се изчерпи, предупреждава Хамилтън

Търпението ми може да се изчерпи, предупреждава Хамилтън

49
0
Люис Хамилтън

Липсата на достатъчно добър автомобил, с който да се противопостави на Ред Бул и Себастиан Фетел, явно изнервя Люис Хамилтън, който предупреди в Сингапур, че търпението спрямо отбора му може да се изчерпи. Англичанинът стана световен шампион във Формула 1 през 2008 г., но вече трети сезон след това се оказва далеч от върха.

През 2009 г. Хамилтън бе пети в подреждането на пилотите, а миналия сезон подобри това класиране само с една позиция. Тази година пък стилът му на каране стана повод за безкрайни дискусии след поредица разследвания на стюардите на различни надпревари. Търпението на пилота явно се пропука по-рано, тъй като бе засечен да отива при шефа на Ред Бул Кристиан Хорнер, макар и двамата да отрекоха, че виждането им е имало нещо общо с питане за място в отбора от страна на Люис.

В някакъв момент – ако всичко продължава така, както досега, а аз не мисля, че това ще стане – търпението ще е поставено на сериозно изпитание. Има пилоти, които са доволни просто да са във Формула 1, както и от това, че съществуват. Може би имат семейства. Вижте Рубенс [Барикело] и колко щастлив изглежда там, където е. Намира се в чудесен период от живота си. Но има и хора като мен, които съществуват единствено, за да са най-добри. Ако не се опитваш непрекъснато да си на върха, то тогава всъщност не вършиш нищо – обясни Хамилтън.

Англичанинът призна също така, че в момента проявява значително по-малко търпение, отколкото в който и да е друг етап от живота си.

Опитвам се да не живея със съжаление. Определени неща от миналото бих свършил по различен начин. Ще се постарая те повече да не се случват. Вълнувам се за следващия сезон. Тогава на Ред Бул няма да им е толкова лесно. Себ ще е уверен, но ние ще подобрим работата си – допълни пилотът.