Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Търси се доставчик на гуми за 2011 година

Търси се доставчик на гуми за 2011 година

41
0

След като единственият доставчик на гуми във Формула 1 Бриджстоун потвърди, че ще напусне спорта в края на 2010 година, остава въпросът кой ще бъде новият доставчик от 2011 година.

Последните марки, с които Формула 1 са работили, са Мишлен и Гудиър, но и двете компании отрекоха възможността да станат изключителен доставчик за Формула 1.

Говорителка на Мишлен е коментирала, че френската компания по никакъв начин не е заинтересована от възможността, след като се оттегли в края на 2006 година, а след това води спорове с ФИА. Гудиър от своя страна изкараха много успешен близо 30-годишен период във Формула 1, но и те се оттеглиха в края на 1998 година.

Нямаме планове да се връщаме във Формула 1“ – каза говорител на Гудиър. „Същевременно обаче продължаваме да изследваме широката гама от възможности, за да изберем най-точната стратегическа насока и да вземем решения, които най-много удовлетворяват интересите на компанията.

Говори се, че и италианските производители Пирели са отрекли възможността да работят във Формула 1. Любопитно е дали Дънлоп, които са собственост на Гудиър, биха приели такова предложение, тъй като в момента също работят с дадени моторни спортове.