Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Таво Хелмунд е близо до закупуването на Мейнър

Таво Хелмунд е близо до закупуването на Мейнър

59
0

Промоутърът Таво Хелмунд е близо до това да закупи тима на Мейнър. Той стоеше зад проекта за връщането на Гран при на САЩ в календара, а сега работи заедно с инвеститори от Тексас за планираното закупуване на тима. Хелмунд води преговори около година за сключването на сделка и сега изглежда достигането до нея е близо.

Сегашният собственик на Мейнър Стивън Фицпатрик заяви в уикенда за Гран при на Абу Даби, че е постигнал споразумение с неидентифицирана страна за продажбата на тима. И това може да се случи в следващите няколко седмици.

„Не мога много да говоря за спецификата на нещата, но сме в дискусии с няколко инвеститори за последните, да кажем 6 месеца, каза Фицпатрик. – Едно от нещата, за които бях много ясен още от началото беше, че в сегашната F1 парите се равняват на представянето (на даден отбор).

Следователно аз съм отворен към всичко, което може да донесе повече финансиране на тима и помага на екипа да се развива и да прогресира. И ако това означава вкарването на друг инвеститор, дори на болшинство от инвеститори, това ще е нещо, от което ще съм много щастлив.”

През тази година Мейнър бе напът да завърши на 10-о място при конструкторите пред Заубер след спечелената от Верлайн в Австрия точка, но в предпоследния кръг в Бразилия Фелипе Насър взе 2 т. с 9-ото си място за швейцарския тим и така Мейнър остана на последно място за втори пореден сезон. Смята се обаче, че това няма да промени плановете на Хелмунд. Очаква се при сделка Фицпатрик да остане в тима с някаква роля.