Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тази седмица става ясно бъдещето на Лотус и Рено

Тази седмица става ясно бъдещето на Лотус и Рено

43
0

Управляващият търговските права във Формула 1 Бърни Екълстоун заяви, че очаква Рено да реши до края на тези седмица дали ще закупи тима на Лотус или не. По време на уикенда за Гран при на Унгария босът на Рено Карлос Гон проведе разговори със собственика на Лотус Жерар Лопес точно по този въпрос, като се очаква в близките дни Гон да прегледа възможностите и да вземе окончателно решение по въпроса.

Самият Екълстоун най-вероятно също е присъствал на преговорите, като той лично има сериозен интерес френската компания да остане във Ф1, като най-добрият вариант е това да се случи като собственик на цел отбор. Според спекулациите има вариант Рено да остане в спорта като цял екип, но създавайки нов такъв с използва на същата база в Инстън, а не поемайки директно този на Лотус

Самият екип на Лотус има сериозни финансови проблеми този сезон, като за последното състезание в Унгария тимът дори получи гумите си от Пирели със закъснение заради неизплатени сметки. „Постепенно подреждаме нещата, заяви Екълстоун. – Тази седмица ще знаем по кой път ще поеме (Рено). Ще знаем дали Рено ще поеме Лотус или какво ще се случи.” Запитан дали има план Б ако Рено се откаже от Лотус, Бърни заяви: „Наполовина. Мисля, че нещата повече или по-малко са под контрол.”

Екълстоун също така потвърди, че ако Рено вземе Лотус, това не означава, че френският тим ще получи автоматично допълнителни премии, базирани на представянето на тима и постиженията в миналото, каквито получават водещите отбори. Но потенциалът тимът да получава повече в бъдеще при всички положения е по-голям ако бъде като автомобилен производител.