Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Технически проблем възпрепятства Крум Дончев на рали Траянови врата

Технически проблем възпрепятства Крум Дончев на рали Траянови врата

44
0

Повреда в междинния диференциал попречи на пилота на Приста Ойл Рали Тийм Крум Дончев да завърши първия ден от рали „Траянови врата”. Проблемът се е появил към средата на първата скоростна отсечка „Магистралата”, след като автомобилът на екипажа Дончев/Вълчев (Субару STI WRX Импреса) е подскочил на неравен участък от трасето. Заради повредата пилотът на Приста Ойл Рали Тийм завърши първия етап (18,24 км) със седмо време – 10:51.4, след което не стартира във втората скоростна отсечка.
Това е петото юбилейно издание на автомобилно рали „Траянови врата”, в което стартираха общо 39 екипажа, а втория етап завършиха 32 от тях. Състезанието е първи кръг от националния рали шампионат и същевременно международен старт, фигуриращ в официалния календар на ФИА. Рали „Траянови врата” се организира съвместно от община Костенец, на чиято територия се провежда, спортен клуб „Интерспийд Нова Генерация” и с помощта на Българската федерация по автомобилен спорт. За първи път в петгодишната си история ралито е с продължителност два състезателни дни. Общата дължина на трасето е приблизително 258 км, от които шестте специални етапа възлизат на 142 км.
Водач във временното генерално класиране след първия ден на рали Траянови врата е Димитър Илиев с Мицубиши Лансер EVO 9. След него на втора и трета позиция се наредиха съответно Ясен Попов (Мицубиши Лансер EVO 9) и Румен Дунев (Рено Клио S1600).
Следващият старт от състезателната програма на екипажа на Крум Дончев/Стойко Вълчев е рали „1000 мили” в Италия. То е кръг от европейския шампионат и ще се проведе от 17 до 19 април 2008 г.