Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Техническият разбор на Перман

Техническият разбор на Перман

66
0
Роберт Кубица

Главният състезателен инженер на Рено Алан Перман направи технически разбор на представянето на Рено в петъчните свободни тренировки за Гран при на Бразилия.

– Роберт [Кубица] бе в топ 6 и в двете сесии. Как премина неговият ден?

– Всъщност денят бе доста разочароващ и се борехме с баланса на автомобила – Роберт никак не бе доволен от него. Поведението на болида бе непостоянно, като това вероятно се дължи на ниското сцепление. Сега ще работим, за да оправим това и за да направим болида по-лесен за управление.

– Нещата изглеждаха още по-трудни за Виталий [Петров]…

– Виталий наистина имаше особен ден. Катастрофира заради проблем със задното крило по време на сутрешната тренировка, но механиците свършиха чудесна работа и му дадоха шанс да излезе навреме следобед. Но така или иначе тогава трябваше да наваксва, а и той така и не се почувства удобно с баланса на колата.

– Каква е цялостната преценка за представянето?

– Предстои ни доста труд, за да оправим поведението и на двете коли, за да сме там, където искаме да бъдем. Освен това обаче прогнозата е за дъжд през целия ден в събота. Това може да е допълнително предизвикателство, но може и да е предпоставка за изненади.