Начало Автомобили Технологията на Goodyear RunOnFlat осигурява по-безопасно шофиране

Технологията на Goodyear RunOnFlat осигурява по-безопасно шофиране

64
0

Goodyear Dunlop България представи за първи път в България революционната технология RunOnFlat®, която позволява на превозните средства да продължат пътя си дори и при изцяло спаднало налягане в гумите

Автомобилната индустрия обръща все по–малко внимание на пасивните технологии за безопасност от последните няколко години и се съсредоточава върху нови, активни технологии за безопасност, които се появяват на пазара. Пасивните механизми за предотвратяване на сблъсъци (като предпазните колани и въздушните възглавници) са нещо обичайно за повечето съвременни коли и сега производителите се концентрират върху въвеждането на активни характеристики за безопасност като гумите RunOnFlat.

Технологията RunOnFlat на Goodyear е една от водещите активни технологии за безопасност, която помага на шофьорите да предотвратят сблъсък, тъй като технологията осигурява пълен контрол върху управлението в случай на спукана гума.

Goodyear Dunlop България демонстрира за първи път в страната как благодарение на технологията RunOnFlat® превозните средства продължават безопасно пътя си след спукване на гума. Демонстрацията на новата технология бе изпълнена от българския рали пилот Владимир Илиев, а автомобилите бяха предоставени с любезното съдействие на Камор Ауто, официален вносител на BMW и MINI за България.

Борис Чернев, директор на Goodyear Dunlop България, коментира: „Благодарение на технологията RunOnFlat Goodyear запълва един жизненоважен пропуск в осигуряването на максимална сигурност за всички участници в движението. Нашите дизайнери работят с много автомобилни производители върху повече от 100 проекта RunOnFlat, за да повишат още повече нивото на безопасността на колите и техните пътници.”

Пълен контрол през цялото време

Една спукана гума, особено когато карате с висока скорост по магистрала, много лесно може да предизвика загуба на контрол. Спуканата гума вече не може да осигури никакво сцепление и превозното средство може да се озове в някоя канавка или мантинела извън пътя или още по–лошо – в насрещното движение. Благодарение отчасти на подсилената странична конструкция и бордове на RunOnFlat, тези гуми на Goodyear не поддават под тежестта на превозното средство при спукана гума и следователно позволяват на шофьорите да запазят четирите основни точки на контакт с пътя и стабилността си. Гумите RunOnFlat не само осигуряват на шофьорите и пътниците чувство за лична сигурност и спокойствие, но и гарантират безопасността им по един активен начин в случай на спукана гума.

Освен това гумите RunOnFlat позволяват на шофьорите да продължат да карат безопасно, след като спукат гума, като им оставят достатъчно време да се приберат у дома или да стигнат до най–близкия сервиз, като осигуряват мобилност на колата до 80 км с максимална скорост 80 км/час дори при изцяло спаднала гума. Гумите RunOnFlat успешно слагат край на разправиите по смяната на гума, особено докато има движение около вас, или да разтоварвате багажника под проливния дъжд в търсене на резервна гума.

Потребителското търсене повишава продажбите на RunOnFlat

Производството на гуми Goodyear RunOnFlat в Европа значително е нарастнало в следствие на повишеното търсене от страна на автомобилните производители, които се стремят да оборудват новите си модели с последните технологии за безопасност на пазара.

Goodyear е лидер с доставени над 1.7 милиона безопасни гуми RunOnFlat през 2005 г. Този производствен обем е постигнат благодарение на продължителните усилия и сътрудничество с производителите на коли за промотирането на присъщите ползи от технологията RunOnFlat, които могат да извлекат шофьорите. Goodyear има 78 референции за RunOnFlat технологията. Това превръща компанията в безспорен лидер по отношение на продуктовата гама и размерите, които може да осигури. Всъщност, днес Goodyear оборудва всяка втора нова кола с тази технология за безопасност на гумите.

За Goodyear

Goodyear е най-голямата компания за гуми в света. Централата на компанията се намира в Акрон, Охайо. Компанията произвежда автомобилни гуми и проектира продукти и химикали от гума в повече от 90 фабрики в 28 държави. Компанията работи в почти всяка страна от света. Служителите на Goodyear по света са близо 80,000.

Иновациите на Goodyear вече 100 години диктуват автомобилните стандарти. Goodyear е пионерът на новаторската технология за безопасност RunOnFlat, която позволява на шофьорите да продължат по пътя със спукана гума. Goodyear е най–големият производител в света на гуми с тази технология, която се използва от различни модели на BMW, марката Mini с множество награди, високопроизводителните коли Mercedes-Benz, легендарните американски спортни коли Corvette и други марки. Предстоят допълнителни приложения на технологията на Goodyear RunOnFlat – дизайнерите на компанията работят с много производители на коли върху повече от 100 проекта с тази технология. През 2005 г. Goodyear е доставила повече от 1.7 милиона гуми RunOnFlat.