Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Темата за Силвърстоун е на дневен ред?

Темата за Силвърстоун е на дневен ред?

46
0

Бърни Еклестън може да измени условията на комерсиалния договор, който иска отборите от Формула 1 да подпишат, ако реши да се откаже от запазването на Гран при на Великобритания поради опасения за готовността на Донингтън Парк.

Силвърстоун – традиционният дом на британската Гран при – е в позиция на изчакване, тъй като според някои спекулации съществува възможност да домакинства на надпревара от Формула 1, ако Донингтън Парк действително има финансови затруднения. Междувременно обаче Еклестън настоява, че ако Донингтън Парк не е подготвена за домакинство на Гран при на Великобритания, то няма да има Гран при на Великобритания.

Интересното е обаче, че в края на миналата седмица се оказа, че британската надпревара в календара на Формула 1 е ключов компонент за бъдещия комерсиален договор, известен като споразумението Конкорд. Един шеф на отбор, който е пожелал да остане анонимен, е казал, че споразумението изисква пет конкретни състезания да бъдат защитени като наследство на Формула 1: Великобритания, Франция, Италия, Белгия и Германия.

Така изглежда, че важността на британската надпревара действително е голяма. След като Франция отпадна от календара, Формула 1 не може да си позволи повече подобни загуби. Междувременно базите на шест от десетте отбора на стартовата решетка са на около час от Силвърстоун. Два от предполагаемите три бъдещи отбора – Продрайв и Лола – са британски.