Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Темпото ни не бе достатъчно добро, смята Ботас

Темпото ни не бе достатъчно добро, смята Ботас

45
0

Валтери Ботас смята, че темпото на Уилямс в Гран при на Европа в Азербайджан просто не е било достатъчно добро. Пилотът на Уилямс завърши 6-и, на цяла минута зад победителя със стратегия с 1 питстоп, като нямаше никаква възможност да притисне 5-ия Хамилтън, въпреки проблемите на британеца с хибридната система. А от Уилямс се очакваше повече след силното представяне в Канада, където Ботас завърши 3-и, и дългата права в Баку.

„Представянето ни днес бе достатъчно добро, коментира финландецът. – Предвидената от нас скорост не беше на лице. нямахме темпо днес. Все пак тимът свърши добра работа да изкараме надпреварата с 1 бокс. Сега просто имаме нужда да направим по-добра кола и да имаме по-добра скорост. Нямахме сцепление в завоите. Бяхме много ефективни на правата и успях да изпреваря няколко коли в началото.

Другият пилот на Уилямс Фелипе Маса остана 10-и, като бе изпреварен от Верстапен в края. Той кара с различна тактика с 2 спирания в бокса. Според шефът по представянето на екипа Роб Смедли, тимът трябва да може да извлича повече скорост от колата, за да постигне по-добри резултати.

„Фелипе имаше трудности от грейнинг на задните гуми в началото, обясни Смедли. – Подобно нещо се получи и при Валтери, но в по-ниска степен в първия му стинт. Но след това гумите се оправиха. и След това той бе много силен в края на серията от обиколки, подобрявайки постоянно времената си. Затова го оставихме на пистата и съответно се наложи да спира само веднъж.“