Начало Автомобили Tenneco доставя окачване за изцяло електрическия Jaguar I-PACE

Tenneco доставя окачване за изцяло електрическия Jaguar I-PACE

222
0
Jaguar I-Pace
Jaguar I-Pace

Tenneco Inc. (NYSE: TEN), глобален доставчик на продукти и системи Ride Performance (управление на окачването) и Clean Air (решения за изпускателната система), доставя компоненти за окачването на новия изцяло електрически луксозен кросоувър SUV Jaguar I-PACE.

Jaguar I-Pace беше обявен за Европейски автомобил на годината за 2019 г. на церемония в навечерието на автомобилното изложение в Женева. Автомобилът е оборудван с пасивни предни и задни амортисьори на Tenneco и модули за пружинно и пневматично окачване. Те са проектирани да подобрят возията и стабилността на каране.

„Нашите иновативни модули за окачване, като тези за новия Jaguar I-PACE, са проектирани така, че да отговарят на целите за возия и управляемост за всеки автомобил. А също и на специфичните изисквания за опаковане“, казва Невил Руд, старши вицепрезидент на Tenneco Global Ride Control.

„Тези модули за окачване са характерни с дизайн и материали, които предлагат важни предимства за изцяло електрическите автомобили. Като например олекотяване, икономия на пространството под пода на каросерията.“

Намаляването на общото тегло на автомобила е от решаващо значение за ефективната работа на електрическия силов агрегат. Тя може да е по-тежка в сравнение с традиционните силови агрегати с вътрешно горене.

Модулите за окачване на Tenneco включват пружини с пластмасово седло и алуминиева горна опора. Както и други леки компоненти, които могат да помогнат за компенсиране на теглото на електрическите двигатели и батериите, предлагайки подобрени експлоатационни характеристики на превозното средство.

Tenneco ще доставя компонентите и модулите за автомобилно окачване от производствените си мощности в Синт Тройден, Белгия (предни пасивни амортисьори); Ходковице, Република Чехия (задни пасивни амортисьори и задни модули); и Бирмингам, Обединено кралство (блока на предните пружинни и пневматични модули).