Начало Автомобили Terrain Mode – офроуд възможностите на новия Hyundai Santa Fe

Terrain Mode – офроуд възможностите на новия Hyundai Santa Fe

429
0
Hyundai Santa Fe Terrain Mode Selector
снимка: Hyundai

Hyundai разкри повече информация за офроуд възможностите на Santa Fe. Новият модел е първият всъдеход на Hyundai в Европа, оборудван с новите режими на работа на HTRAC системата за задвижване на всички колела. Функцията ще позволи на шофьорите да оптимизират пътното поведение на автомобила в най-различни условия на пътя, включително пясък, сняг и кал, само с едно завъртане на селектора. Допълвайки сегашните възможности на HTRAC системата, новият Terrain Mode Selector предоставя още по-приятно изживяване при шофиране, дори и на труден терен. HTRAC, което е комбинация от думите „Hyundai“ и „Traction“ (сцепление), автоматично разпределя въртящия момент между предния и задния мост в зависимост от избрания режим на работа. По този начин системата ще гарантира на новия SUV по-добро от когато и да било представяне при движение по различни терени с ниско сцепление.

„В Hyundai постоянно търсим начини да подобрим качеството на нашите превозни средства и да доставим на клиентите си още по-висококачествен продукт“, казва Андреас КристофХофман, вицепрезидент по маркетинг в Hyundai Motor Europe. „С нови функции като Terrain Mode Selector, Santa Fe е конкурентен по отношение на предлагащата технология и комфорт, като същевременно остава верен на своите SUV гени и се затвърждава като надежден спътник за всяко пътуване, независимо от пътната обстановка“.

Новото Santa Fe разполага с въртящ се превключвател на централната конзола. Благодарение на него водачите могат да избират между четири шосейни и три офроуд режима на работа. За смяна между двете категории на шофиране е необходимо само да се натисне централната част на селектора.

Шосейни режими:
  • Comfort: стандартната настойка на Santa Fe, намираща перфектния баланс между комфортно и екологично шофиране
  • Sport: спортната страна на Santa Fe, фокусираща се върху динамичното шофиране, благодарение на промяна в геометрията на кормилната рейка, спортна настойка на автоматичната скоростна кутия и работа на педала на газта
  • Eco: подобрена горивна ефективност за екологично шофиране с модифицирано ускорение, настойка на скоростната кутия и по-ефективна работа на климатичната система
  • Smart: системата автоматично превключва между Eco, Comfort и Sport в зависимост от стила на шофиране

Шосейните режими на задвижване са фокусирани върху подобряване на динамиката и ефективността в зависимост от стила на шофиране. Трите офроуд режима подпомагат движение по пресечени терени с ниски нива на сцепление. Системата оптимизира автоматично работата на задвижването така, че да осигури най-добра проходимост в съответната ситуация. Това става чрез промяна на мощността и разпределението на въртящия момент на двигателя, както и на работните характеристики на електронния контрол на стабилността.

Офроуд режими:
  • Snow: Оптимизиран за поддържане нa безопасно движение по заснежени и заледени настилки. Режимът за сняг ограничава въртящия момент на двигателя. Едновременно с това се грижи за възможно най-равномерното му разпределение между четирите колела.
  • Sand: За оптимално пътно поведени върху пясъчни терени. Режимът комбинира подаването на по-висок въртящ момент с поддържането на по-ниска предавка, благодарение на което се минимализира риска от затъване.
  • Mud: За пресечени местности с голямо наличие на кал. Системата основно препрограмира HTAC системата за 4х4 като разпределя въртящия момент по-равномерно. Системата за стабилност при нужда използва по-активна работа на спирачната система.

 

View this post on Instagram

 

The latest SmartSense technology keeps you safe on the road in the all New Santa Fe. ​ *Availability in regions may vary

A post shared by Hyundai Worldwide (@hyundai_worldwide) on