Начало Moto News Тестът в Катар завърши със Стоунър начело

Тестът в Катар завърши със Стоунър начело

43
0
Кейси Стоунър

Вторият ден от нощните тестове в Катар завърши отново с Хонда начело, но този път името на лидера бе Кейси Стоунър. Австралиецът постигна резултат от 1:55.681, който бе само с 0,064 секунди по-добър от този на съотборника му Дани Педроса, който остана втори. Двамата състезатели на Репсол Хонда бяха единствените, които слязоха под минута и 56 секунди за обиколка.

Доминацията им отново бе огромна, тъй като третият в класирането – Бен Спийс с Ямаха, остана на над половин секунда назад.

В понеделник пилотите бяха силно затруднени от силния вятър, който покри пистата с пясък. Това разбира се намали доста нивото на сцепление на трасето, поне в началото.

Марко Симончели (Сан Карло Грезини Хонда) остана четвърти, следван от третия пилот на Репсол Хонда – Андреа Довициозо. След тях се нареди Ранди де Пюние от тима на Прамак, който бе най-бързият пилот с Дукати в понеделник. Също така французинът бе и последният пилот, останал на по-малко от секунда от времето на Стоунър.

Световният шампион Хорхе Лоренцо прекара деня в търсене на по-добра скорост при ниските предавки, както и в работа по електронните настройки и тези на шарнира на своя мотоциклет, а бившият му съотборник и настоящ пилот на Дукати –  Валентино Роси, отново имаше проблеми и остана едва 13-ти. Италианецът отбеляза и едно падане на завой номер 7 и в крайна сметка най-добрият му резултат бе с 1,307 секунди по-слаб от този на лидера Стоунър.

Така предсезонните тестове в MotoGP приключиха и всички вече са в очакване на първия старт за сезона, който ще се проведе отново на пистата Лосейл в Катар в края на тази седмица.