Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тестовете на Муджело започнаха на мокро трасе

Тестовете на Муджело започнаха на мокро трасе

28
0
Муджело

Тестовете на отборите от Формула 1 на пистата Муджело започнаха днес при мрачно и дъждовно време. Екипите за първи път от четири години насам получиха разрешение да проведат изпитания извън състезателен уикенд и на италианското трасе отсъстват единствено Испания Рейсинг.

По принцип тимовете предпочитат тестове на сухо, но прогнозата е за подобрение в условията. До тогава имат шанс да поработят с мокри гуми и интермедии.

Сериозно внимание ще се обръща от днес и през следващите дни на Ферари, които ще изпитват сериозни новости за F2012 в опит да разберат и подобрят поведението на болида. Фернандо Алонсо сподели преди тренировките, че шампионатът е крайно сериозна битка, а негова цел както винаги е да побеждава.

Днес четирима титуляри ще провеждат изпитания през целия ден: Марк Уебър (Ред Бул), Камуи Кобаяши (Заубер), Жан-Ерик Верн (Торо Росо) и Шарл Пик (Маруся). В Макларън сутринта кара Оливър Търви, а следобед тренировките поема Гари Пафет. И в Мерцедес има подобно разделение – първо зад волана ще е Нико Розберг, а след това Михаел Шумахер.

Останалите четири екипа – Лотус, Форс Индия, Уилямс и Катерам – залагат на третите си пилоти и за тях съответно ще карат Жером Дамброзио, Жул Бианки, Валтери Ботас и Родолфо Гонзалес.