Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тестовете със сликове продължават през април

Тестовете със сликове продължават през април

62
0

Екипите от Формула 1 ще тестват отново сликове през месец април. Причината е, че Бриджстоун продължава подготовката си за сезон ’09, когато евентуално се очаква гумите без канали отново да започнат да се използват в световния шампионат.
За първи път от няколко години насам японската компания предложи на отборите сликове на тестовете на Херес през декември. Сега от Бриджстоун искат да продължат с експериментите и ще предоставят на екипите от F1 гладки гуми на следващия голям тест в Берселона между 14 и 17 април. В тази връзка техническият мениджър на Бриджстоун Тецуро Кобаяши заяви:
„Имаме предвид възможната промяна на гумите за следващия сезон. Поради тази причина ще преценяваме качествата на последните ни подобрени сликове, когато ги тестваме следващия април.”
От Бриджстоун също така потвърдиха, че типовете им гуми за тази година ще бъдат почти непроменени в сравнение с миналогодишните. Единствената модификация е направена при супер меките смеси и засяга конструкцията на гумата и се отнася до повишаване на безопасността. По отношение на настройките на болидите и усещането на пилотите обаче няма да има разлика.