Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тестовете започват отново

Тестовете започват отново

39
0

Само два дни след четвъртото състезание за този сезон тимовете в Гран при отново започват с изпитанията, за да се подготвят за надпреварата в Барселона.
Победителите от Ферари са запланували четиридневни тестове. От днес до петък шампионите ще тестват на Монца и Муджело. Михаел Шумахер ще седне зад волана на пистата в Муджело от сряда.
На същото трасе през първите три дни участие ще вземе и тима на Тойота. Зонта и Да Мата ще карат днес и утре, а Панис ще замести бившия шампион от КАРТ сериите в четвъртък. В същото време във вторник и сряда на Пол Рикар изпитания ще прави Райън Бриско.
Отборите на Макларън и Уилямс пък ще тестват “у дома” на Силвърстоун. Култард и Вурц започват с изпитанията днес, Райконен ще се присъедини към тях утре, а Де ла Роса ще замести Култард в последния ден.
От Уилямс са предвидили също четиридневни изпитания в Англия. Жене и Пицония ще карат днес, утре на испанеца ще партнира Ралф Шумахер, а бразилецът ще бъде заедно с титуляра в четвъртък. В петък Жене ще е сам.
От Рено също ще тестват на Силвърстоун във вторник и сряда, като зад волана ще бъдат Трули и Монтани.
Тимът на Джордан, който спешно се нуждае от подобряване на колата си ще правят аеродинамични тестове във Вайрано. От днес до четвъртък с изпитанията ще се заеме Тимо Глок.
Ягуар също ще правят изпитания на аеродинамиката и за целта ще използват собствената си писта в Ломел, Белгия.