Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тестът на Сахир ще бъде от ключово значение за Мерцедес, смята Хамилтън

Тестът на Сахир ще бъде от ключово значение за Мерцедес, смята Хамилтън

47
0

Започналият днес тест на Сахир е от ключово значение за екипа на Мерцедес да разреши проблема си с бързото износване на гумите. Това смята пилотът на тима Люис Хамилтън. Британецът кара днес в изпитанията, а утре това ще стори Валтери Ботас.

В отминалия уикенд за Гран при на Бахрейн той и съотборникът му бяха най-бързи в квалификацията, като първи бе Валтери, но в състезанието износването на гумите и на двамата беше по-високо от това на Ферари. И в крайна сметка двамата завършиха на 2-а и 3-а позиция, зад Себастиан Фетел.

„Имаме да свършим малко работа в този тест, заяви Люис. – Да направим колата по-силна, да подобрим познанията си за гумите, за да сме в по-добра позиция за следващото състезание. Колата очевидно е добра. Става въпрос за това как използваме гумите си в състезанието, особено когато стане по-топло. Това е голяма въпросителна за нас.“

Освен това Хамилтън призна, че колата има проблеми с поведението си с голямо количество гориво. „В началото на състезанието колата е като голяма и тежка буца, обясни още Люис. – Сцеплението изобщо не се усеща добре. Колата се пързаля.

А колкото по-лека става колата, почвам да се чувствам по-комфортно. И когато сложиш по-нови гуми в края, както направих в Бахрейн, все едно имаш нови обувки. Гумите са по-пъргави като в квалификацията.