Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тежко състезание за тима на Рено

Тежко състезание за тима на Рено

1397
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо, снимка Рено
Отборът на Рено спечели само една точка в надпреварата за Гран при на Турция. Още на старта Даниел Рикиардо се удари с Естебан Окон, което накара французина да се завърти. Малко по-късно Окон имаше контакт с Валтери Ботас, заради което получи пробив в задната лява част на своя болид. След смяната на гуми и двамата състезатели на Рено нямаха нужната скорост, за да се борят за по-предни позиции в колоната.


„Стартирах чуденсно, но се ударих в Естебан и много съжалявам за това. Загубих няколко места след инцидента и ми лиспваше сцепление. Не можах да загрея гумите интермедия по най-добрия начин. Няколко тура преди края интермедии напълно се износиха. Поздравления за Люис, който спечели седма титла по такъв доминиращ начин. Това    е наистина впечатляващо“, каза Рикиардо.

„Състезанието бе много трудно за мен. Удариха ме два пъти на старта и това сложи край на шансовете да спечеля добри точки. След старта бях в челото на колоната, но тогава имах контакт с Даниел. След това имах инцидент и на девети завой, който проби задната част на болида. Направих всичко по силите си и вече гледам към следващата надпревара“, обясни Окон.