Начало Рали Тиери Нювил отива в Хюндай?

Тиери Нювил отива в Хюндай?

98
0
Малкълм Уилсън,Тиери Нювил

Тиери Нювил ще стане пилот на Хюндай от сезон 2014 г. в световния рали шампионат, твърдят неназовани източници, цитирани от Аутоспорт.

Белгийският състезател кара този сезон за М-Спорт и прави изключително впечатление с представянето си. Той има 6 подиума в 11 старта и е втори в генералното класира след вече станалия шампион Себастиен Ожие. Авансът му пред Яри-Мати Латвала два кръга преди края на първенството пък е 18 точки.

От Хюндай и от екипа на Нювил твърдят, че няма подписан договор. Според тийм мениджъра на отбора Ален Пенас обаче точно белгиецът държи ключа към пазара на пилоти. Той призна освен това, че Тиери е един от пилотите, които вече са посетили фабриката на тима в Алценау. Понастоящем Хюндай работят по развойната си програма за i20 WRC с общо трима състезатели – Бриан Буфие, Юхо Ханинен и Крис Аткинсън, но не са обявили титулярите си за догодина.

Тиери държи ключа за пазара, все още го чакаме. Говорим и с повечето от останалите състезатели (с изключение на тези на Фолксваген). Хубаво е да имаме шанс да анализираме пилотите по време на ралитата, но би било чудесно да вземем и решение скоро. Иска ни се да обявим пилотите си през октомври – обясни Пенас.

Нювил бе част от младежкия тим на Ситроен преди да се присъедини към М-Спорт. Представянето му тази година е такова, че дори шефът на Ситроен Рейсинг Ив Матон го обмисля като вариант за френския тим.

Белгиецът има предложение за тригодишен договор от М-Спорт освен поканата да се върне в стария си екип. Той обаче настоява, че нищо не е уредено.

Водят се много разговори, но няма взети решения – категоричен е Тиери.