Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тимът на Форс Индия не очаква изненади в Гран при на Монако

Тимът на Форс Индия не очаква изненади в Гран при на Монако

39
0
Нико Хюлкенберг

Тимът на Форс Индия не очаква изненади в Гран при на Монако.

Серхио Перес сподели преди шестия кръг от световния шампионат на Формула 1, че според него отборите, които се представяха най-добре досега, ще са в челото и в княжеството. Нико Хюлкенберг пък се надява да продължи да печели точки.

Петте поредни финала в топ 10 показват, че можем редовно да трупаме актив, дори когато имаме труден ден. Демонстрирахме постоянство, което е най-важното нещо, за да запазим позицията си в шампионата. Водим битка с някои от най-големите екипи (тимът от Силвърстоун е четвърти при конструкторите с 57 точки – 11 повече от Уилямс и 14 повече от Макларън – б.а.) и възможността да взимаме точки надпревара след надпревара води до разликата в края на сезона – сподели немският пилот.

За Хюлкенберг Гран при на Монако е едно от събитията на годината, а карането по улиците на княжеството носи огромно вълнение:

Необходима е прецизност като в Сингапур и това прави старта един от най-трудните през годината. Нямаш и секунда дъх да си поемеш по време на обиколката. Работиш непрекъснато страшно упорито завой след завой. Правите са къси. На мен особено ми допада секцията при плувния басейн, която е много бърза и на двата десни завоя преди тунела. Смятам, че ще се справим нормално там.

Перес нарежда Монако сред любимите си писти и смята, че е едно от малкото трасета, където пилотът може да донесе реална разлика.

Не е най-трудната обиколка в календара, но пък ти е нужна пълна концентрация. Харесва ми участъкът при казиното – бърз е и е необходимо да си наистина прецизен как позиционираш автомобила си. Другото, което прави Монако толкова специално, е, че е уникално във всеки един аспект. Не вярвам да има някаква голяма изненада – очаквам същите отбори да са начело. Трудно е да се предвиди колко силни ще сме ние, но се надявам да продължим да се представяме добре – допълни мексиканският пилот.